måndag 22 mars 2010

Tapeter, färg och ruscher.

Hej på er! Long time no seen inte sant? Vi kommer till det, det finns förklaringar! I lördags var vi på tapet- och färginspirationstripp. Vi hamnade på Färgbolaget och blev superbemötta av en duktig säljare. Gotta love duktiga säljare - eller hur? ;-). Tapeten ovan är väl fantastisk? Den kanske hamnar någonstans i framtiden, vem vet? Vi stod och pratade länge och väl med säljaren om våra tankar om färg och tapeter. Han stödde vårt förslag till hundra procent att ha vitmålat nästintill överallt, för att sedan i framtiden förändra det som grott fram.

Han hade dock en grym idé som vi ska prata med projektledaren om - Armeringsväv. Det är någon slags tunn tapetliknande pryl som man limmar upp och sedan målar, för en schysstare struktur och bättre hållbarhet. För oss ingår det målat eller tapetserat i hela huset (vissa tapetmärken that is) och nu vill det till att kolla om detta med armeringsväv kan vara ett alternativ för oss. Vitmålad armeringsväv med 0500 - vitvit.

Ett rum som däremot ska vara tapetserat från början är Busprinsessans. Hon har sedan tidigare valt en med stora rosa stjärnor som är jättefin, men nu hittade vi en annan i ett bättre prisläge som vi hoppas kommer att falla henne i smaken. Operation övertalning ska påbörjas till helgen..! Vi får se vad hon säger. Grejen med att välja prismässigt bättre alternativ är ju för att hon är knappt fem år och kommer vilja tapetsera om så snart hon börjar skolan och blir cool, tuff brutta. Och så ska det vara, helt klart. Men då kan det vara klokt att tänka smart från början. Vi tänkte föreslå den här för henne:

När vi ändå hade så bra service och kontakt i affären som har allt så slog vi till på att kolla på utomhusfärger också. Vi har ju bara vetat att vi vill ha någon nyans av grå. Säljaren fattade direkt att det var obruten som var aktuellt och slängde upp färgkartor och alternativ. Vi har varit lite tveksamma till att ha vita fönsterfoder och gavlar och känner inte alls att det är vår grej med vita knutar, så vi fick detta upplangat! Tre förslag på grå nyanser, ljus, mörkare och lite mörkare ändå, och så med en metallgrå metallfärg att måla detaljerna med. Nice! Lite skimrande, lite glitter i, är egentligen till för att måla metall med, men funkar på små trädetaljer och ger ett schysst intryck. We liked! Vi ska tillbaka till våren när det blir dags att måla, med en takpanna och kanske en silverränna för att se att allt matchar. Roligt att komma någonstans! Kommer bli apsnyggt.

Nu till anledningen till bortavaron; jag har varit döende. Efter inspirationen i lördags var vi bortbjudna på middag och någonstans på kvällen så slog döden till. Jag har kräkts, b**sat och haft feber som fan. Det har varit omåttligt synd om mig och jag har ropat på frälsning och benådning mellan feberattackerna och toaruscherna. Helvete för kräksjuka/matförgiftning whatever... Så idag blir det till att vara hemma och återhämta sig, fortsätta med toaruscherna och försöka pilla i sig lite mat.

So long friends. Kram P

4 kommentarer:

  1. Stackare, hoppas du mår bättre nu...

    Tapeten till busprinsessan är jättefin, vår 7-åring ville också ha stjärnorna men jag visade henne Buxboarnas lila Intrade Petit Fours och lyckades övertala henne att ta den istället. Tänkte samma som er där, snart är de stora och vill byta.

    Skall bli spännande att se er utvändiga målning - säger en som kör "safe", vitt hus med grå knutar ;-) Kram på er

    SvaraRadera
  2. Usch för magsjuka och sånt, hoppas att du återhämtat dig lite igen?!

    Snyggt med grått, det ska bli spännande att se hur det blir när det är målat sen. Jag tror det kommer att passa jättebra på ert hus! :o)

    När vi hade byggstartsmöte och kom in på målningen invändigt började vår kvalitetsansvarige prata om armeringsväv, han tyckte att vi skulle ha det istället. Men säljaren och byggledaren avrådde direkt och hade tydligen erfarenhet av att det inte är så bra just i nya hus. Tydligen kan nya hus sätta sig något (bara lite, lite), men då kan det bli fula "sprickor" i den där väven, påstod dom. (Vilket gör mig nervös och ser bilder framför mig där hela huset sätter sig och allt blir snett..! :o) )
    Jag har ingen aning om ifall det stämmer, men överväger ni väven skulle jag nog tipsa er om att kolla upp det en extra gång.
    Vi fick sprickor i tapeten/väven på mitt jobb också, och huset är mindre än ett år gammalt. Såg hemskt ut! Fast det är en mycket större byggnad, så det kanske förvärrar. Men ändå. Bättre att kolla en vända extra.

    Lycka till!

    Kram,
    M

    SvaraRadera
  3. Den rosa med hjärtan på har vi haft i barnrummet och den är superfin och jättetålig o avtorkningsbar, rekommenderas varmt. Mvh, Maria

    SvaraRadera
  4. Hello... roligt med färg jag vet ;-)

    Vi har väv överallt, microlit typ... den är till för att det inte ska spricka upp när huset rör sig. Så vi hoppas på att det är ett smart drag. Sån väv har vi överallt utom på de tre väggar vi har "accentvägg" ;-)

    Ha det fint o hoppas du återhämtat dig väl nu

    SvaraRadera