lördag 6 mars 2010

Elmöte check

Då var elmötet avklarat. Vi har planerat in spotar och dimmers i huset, det slutade med att vi spräckte budgeten med ett antal tusen kronor. Förhoppningsvis kan vi ta med allt vi planerat för i elväg, den slutgilitiga offerten kommer elektrikern med om några dagar.


Resultatet blev följande:
I Hallen kommer vi att ha tre stycken spotar som regleras med dimmer.
I köket kommer det att vara totalt 6 st spotar, 3 stycken över arbetsyta i kök och 3 stycken i gången mellan köksö och kyl/frys. Även dimmer på dessa.

I de höga fönstren i vardagsrummet kommer det att vara en spot per fönster som är integrerat i fönstret. Alla dessa spotar skall regleras med dimmer.

I badrummet på entreplan kommer vi att ha 4 spotar, enligt elektrikern är detta fullt tillräckligt och troligtvis kommer vi i framtiden att komplettera med en badrumsmöbel som har integrerad belysning.

All utomhusbelysning skall vara sammankopplad i ett system med skymningsrelä och armaturerna köper vi själva... Någon som har tips på bra billiga inköpsställen?
Hoppas att ni kan läsa min lilla elskiss som är starkt inspirerad av BuxboDavid, tack för den.
/Johan

4 kommentarer:

  1. Ser bra ut, trist bara att spotarna skall vara så jäkla dyra...

    SvaraRadera
  2. Väldigt lätt att spräcka budgeten, det gjorde vi också. Bauhaus och nätbutikerna eldirekt, ledbutiket och lampgallerian har en del till utebelysning.
    /Carin

    SvaraRadera
  3. Det ser jättebra ut med elen tycker jag! Jag håller med om att det är svårt att hålla tillbaka på den punkten, man vill ju inte ha för lite lampor, uttag och spottar. Vi kommer nog också gå över budgeten där :)

    Sv: Ja vi får hoppas att de skumma typer håller sig borta från våra glaspartier :)

    SvaraRadera
  4. Tyvärr går det inte att förstora bilden, det gör det lite svårarare att läsa "ritningen".
    /Johan

    SvaraRadera