onsdag 27 januari 2010

Monocolor Gris

Håll i hatten, vi har bestämt kakel och klinker!

Tänk så turerna gått i våra kökskakeltankar, från rött, till svart, till skiva med tapet, till glas, till vitt, till... Badadadadadadaaaaam - GRÅTT! I sista sekunden i sista försöket hittade vi ett härligt glansigt grått mosaik. Såg ut som små brio-godisar. DEN BLIR DET! Ända upp till tak med härliga grå små 2,5x2,5-kvadrater. Ljuset kommer fångas finfint och färgen ihop med vita luckor och svart bänkskiva blir ju super!
I badrum no 1 på undervåningen blir det ett klinker i något slags grafit, skiffer-aktigt i färgen pure black. 30x60 på duschvägghörnet och på hela golvet och 5x5 på duschgolvet, och en vanlig matt vit kakelplatta på resterande väggar. Vi orkar inte med stora plattor i hela badrummet så vi kör den vita i 20x20.

I badrum no 2 på övervåning blir det samma kakel och klinker i det häringa grafit, skiffer whatever, fast i färgen brown. Superspännade namn på färgerna. Verkligen. Och hör och häpna, exakt samma mått på plattor som i badrum no 1, samt den vita matta kakelplattan på väggarna.

I hallen blir det även där lite grafitaktigt, och då i en mellangrå nyans 30x60.

I tvättstugan tänkte vi go crazy ett tag. Tittade på röda plattor, rosa plattor, vit-svart schackvariant, skimrande svart-guld och gud vet vad. Litegrann att åh så härligt att tvätta och stryka, när vi har en så skojig tvättstuga med tokigt golv! Men sen kom Svennebananen ikapp oss så vi valde samma klinker som i hallen. Det är ju skönt och bekvämt och gott att alltid ta samma pizza varje gång också liksom.

Att ha gjort de här valen känns så jävla skönt! Underbart!
By the way, jag har världens vackraste systerson.
Puss P

6 kommentarer:

  1. Åh, vad skönt att ha det gjort, ett mindre huvudbry - eller några rättare sagt. Det kommer bli skitsnyggt!

    SvaraRadera
  2. Nu har ni varit förnuftiga och kloka. Ni har gjort bra val. Vi får väl titta på huset nästa helg?
    MormorBibi

    SvaraRadera
  3. Äntligen:) /Steve

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Håller på att bygga hus, såg dina mosaikplattor i kök, skulle du vilja dela med dig av var du köpt dem, såååå fina och skulle passa även i mitt kommande kök. Det är så många besluta att man blir tokig. Har gått från vit, blått och nu grått, hade varit skönt att bestämma sig.
    Mvh Sandra

    SvaraRadera
  5. Hej Sandra!

    Vi har köpt dem på Interkakel och de heter Monocolor Gris. Rätt bra pris på dem också faktiskt. Kommer fler bilder på köket, så snart vi fått in internet i huset och kan ladda upp.

    Må gott!

    /P

    SvaraRadera