onsdag 17 februari 2010

Varför vi bygger hus del 1

Sedan vi tog beslutet att bygga oss ett nytt hus har vi fått tusen frågor, tusen tillrop och kanske lika många tveksamma undringar. Kan vara bra för både oss och också för dem som tvekar över sin egen framtid att lista vilka beslutsfaktorer det var som fick oss att slå till. Jag känner mig själv bättre än många tror och vet med mig att jag inte kommer komma ihåg dem alla under ett och samma inlägg, därför gör vi det lugnt och sansat, lite nu, lite sen.

Vi kom på att vi ville bo större. Vi är tre personer varannan vecka och kände att 80 kvm var i minsta laget, speciellt på sommaren då vi alla längtat efter egen gräsplätt. Häpp, så var husletandet igång. Då busprinsessan bor strax utanför stan och det innebär bilfärder dit varje dag varannan vecka så begränsades våra spekulationsområden. Vi tittade på hus på Trandared, Hässleholmen, Norrmalm, Gånghester, Målsryd, men framför allt i Brämhult då det är därifrån Johan härstammar, har sina rötter och sina ljuva barndomsminnen. Vi var med och bjöd på ett par hus, förlorade på dem alla och sörjde ett par. 55-60 husvisningar senare började vi ledsna och var inte långt ifrån att lägga hustankarna på hyllan för ett tag.

Alla hus hade något som var fel; radonmisstankar, fukt i källaren, totalt renoveringsbehov eller för litet eller för stort. Det där perfekta huset och det perfekta läget verkade inte uppenbara sig.

Sen hittade det här läget istället oss och min nära vän Sandras ord om att köpa tomt och bygga nytt började gro till en tanke.

Och på den vägen är det. Resten kommer senare.

Kram P

1 kommentar:

  1. Roligt att ta del av detta, ser fram emot fortsättningen :-) Kram

    SvaraRadera