fredag 4 juni 2010

Utplaning och målning

Tjoho vad musklerna skriker!

Baksidan är nu helt klar och förberedd för altan/trädäck! Blir en altan på ca 60 kvm. Ju större desto bättre, tänker vi, och nonchalerar tips och råd från andra som tycker vi tar i. Ett helt släp småsten har planats ut för hand med spade och kratta och två idioter som vill bli kralliga och solbrända. On our way, säger jag bara! Singlet måste bredas ut innan målning, annars dammar det. Huset måste målas innan altanen byggs, annars spiller vi. Var sak har sin tid.

När det var klart påbörjades grundmålningen på två väggar. Demidekk blir det för hela slanten - känns skitbra. Deras penslar är värda sin vikt i guld dessutom! Dock blir huset initialt gul/brunt med grundfärgen... Yaiks!

Slutfärgen på huset blir dock vitaste vitt med den minsta mängden grått som går att bryta i. Någon slags 0300-kod var det på den. Blir nog gôrbra. I eftermiddag kommer ställningen och i morgon och på söndag blir det målning för hela slanten. Känn er välkomna!

Kram P

3 kommentarer:

  1. Jag kommer förbi på söndag!!!Spara alla små vrår och jobbiga ytor till mig :) tar med mig största tålamodet och noggrannhet!

    Stor kram

    SvaraRadera
  2. Låter nice. Skall nog ta och kolla Demidekk för vår del också, det lutar åt samma kod som ni har...0300 något ;-) Lycka till med målningen i helgen! Kram L

    SvaraRadera
  3. Hur har det gått för er idag? Vi tänkte på er när vi själva hade penseln i högsta hugg och nästan mer färg på oss själva än på huset ;-) Perfa väder vi har iallafall :)
    Vink från oss på andra sidan berget :)

    SvaraRadera