lördag 8 januari 2011

Vi svenskar...

Någonting som slagit oss och som vi skrattat lite åt det senaste är oss svenskar och vårt roliga och faktiskt också rätt maniska inredningsintresse.

Vi röjde undan julen här förra helgen. Ut med stakarna och in med lamporna. Likadant gjorde nog större delen av neighbourhooden, för fram åkte Bourgielamporna från Kartell. I varenda stort fönster ska det stå en finlampa. En sådan lampa jag för övrigt önskat mig själv, så jag är en likadan idiot som alla ni andra...

Men tänk bara på det viktigaste. Så nära entrén som möjligt, så tydligt från vägen som möjligt och absolut omöjlig att missa, där ska den stå. Dyrlampan från finaffären, som visar att vi minsann kan lika mycket om inredning som kändisarna i Sköna Söndagsbilagan som leende står och rör i viltgrytan. Vi ska ha stjärnor på våra soffkuddar, olivträd i hallen, smarta böcker i bokhyllan och fint, dyrt flingsalt jämte spishällen.

Det viktigaste är att det syns. Helst från vägen. Helst från dörröppningen.
För sådana är vi. Vi svenskar. Och förresten. Det är helt ok. Glöm inte att puffa kuddarna innan det ringer på dörren bara! :)
Trevlig helg alla underbara!
/P

1 kommentar:

  1. Du hade rätt P! Jag tycker det här inlägget är roligt. Tänker inte kommentera med en egen spetsig rad kring det hela, DN´s artikel räcker och blir mitt svar på det hela för nu. Läs den. Den är ljuvlig, på ett fullständigt tragiskt vis!

    http://www.dn.se/bostad/vindsvaningar-har-blivit-ett-satt-att-leva

    SvaraRadera