söndag 2 januari 2011

Golv som glipar.

Nu undrar vi en sak, som vi hoppas att någon kan hjälpa oss med.

Vår parkett delar på sig och blottar glipor mellan skivorna. Händer detta hos er också? Vad har ni gjort åt det? Glider de tillbaka när värmen underifrån minskar? För vår egen teori är att det nu, när det är kallt ute, och golvvärmen går för fullt, så torkar golvet och krymper, för att eventuellt bli större igen när värmen blir normal..?

Gud, detta lät bättre i skallen, och rätt korkat när jag skrev ner det. Men vad tror ni? Ett gäng glipor har uppstått och kanske är det så att det beror på att huset sätter sig och de kommer vara kvar. Kanske är detta rentav en reklamation?

Tankar på detta?

Tack och kram, P.

6 kommentarer:

  1. Är det över hela golvet eller är det på flera mindre ställen?
    Gunnar

    SvaraRadera
  2. Det är likadant hos oss på nedervåningen där vi har golvvärme. På övervåningen har vi element och inga springor överhuvudtaget.
    Vet inte om det stämmer men någon nämnde att golvet klarar 27 graders värme innan det går "åt pipan". Vi ligger på 20 - 20.5 grader så det ska ju inte vara några problem.
    Vi ska prata med LB-Hus iaf för vi har en del sviktande golv igen. Hos oss var det en klant som la golvet dikt mot vissa väggar så det har de redan fått justera engång.
    Springorna går väl tillbaka när vintern släpper sitt torra grepp men verkar ju dröja.
    Det blir mycket som fått sig en rejäl test, ösregn, kyla, snö. Klrar huset det här så kan man nog sova lugnt i många år.
    Hälsningar Peter

    SvaraRadera
  3. Hej,

    Till oss sa våran snickare att lägger man golvet på för stor yta utan att dela av så kommer det att börja spricka till slut. Vi har mycket öppna ytor och därför var vi tvungna att lägga en list mellan kök och vardagsrummet just för att golvet inte skulle börja glipa. Kanske kan det vara något sådant som är orsaken?

    Hälsn Annelie

    SvaraRadera
  4. Fatta att bloggen är världens bästa idé! Bara att slänga ur sig en fråga och få tankar och svar på en gång. Stort tack!

    Gunnar, det är på rätt många stället, här och där på undervåningen.

    Peter, så gött att läsa ditt svar. Då pustar vi nog ut! Hoppas ert golv blir bra med sviktet till slut.

    Annelie, ja, detta berättade våra snickare också, och därför antar vi att de tänkt på det. Det får vi hoppas i alla fall..!

    Stor kram på er därute.

    P

    SvaraRadera
  5. Det där med erat golvproblem är inget som jag ska tipsa om, hahaha! Även om jag hade gjort det så hade ni nog inte lyssnat;) Hoppas ni har det riktigt bra, trots alla snöoväder som jag hört om! Vad va det du mena me "skickat dig en blogaward"? Många kramar till er hela familjen från oss:)

    SvaraRadera
  6. Vi har det likadant men så är det med trä när det är så torrt som det är just nu. Vi har kollat med våra försäljare och det är helt normalt. Nu vet jag inte hur stor er glipa är men våra är märkbara om man står på knä o kollar.

    SvaraRadera