onsdag 19 januari 2011

När snålheten bedrog

Detta kan vara vår absolut dummaste besparing någonsin.

Någonstans i byggprocessen började paniken krypa sig på; elen bidrog till merkostnader, kakel drog iväg, det kostade hit och det kostade dit. Vi backade ur våra vägghängda toaletter och valde att inte välja till badrumsinredning på nere-toan. Bad choice.

De vägghängda toaletterna klarar vi oss fint utan, inget tvivel där. Men badrumsinredningen... Allvarligt, hur faaan tänkte vi?

Jo. Vi tänkte "vi tar inte den kostnaden nu, det är lätt att köpa till i efterhand och så är det enkelt gjort". Tillåt mig gapskratta, snudd på hångarva. Vilka jubelidioter!

Det finns ETT skåp som passar till handfatet. Och det vill vi helt ärligt helst inte ha. Spegelskåp är ju schweindyrt och även om vi har en fin spegel att kötta upp så ska det till en nice belysning. Som helst passar till badrumskommoden. Som vi inte hittar någon som passar/vi vill ha.

Så ett råd att ta till sig - gör på en gång! Pynta på en gång och slipp huvudvärken.

Definitivt är det inte ett stort problem. Absolut klarar vi oss utan detta. Men det stör. Det gnager. Och vi måste sätta igång, spegel ska upp liksom.

Deadline påsk?

Kram P

6 kommentarer:

  1. Mmm... jag vet... vi har också några såna. Iallafall i köket. Man skulle kanske haft en kraftigare fläkt ändå? Och en pyrolysugn hade varit GULD!

    Men... de ska väl bytas ut snart... om sisådär 10-15 år? ;)

    SvaraRadera
  2. Sälj handfatet på Blocket och köp det ni vill ha istället.

    SvaraRadera
  3. Tänk om man inte hade missat något eller man trodde man köpte något man inte köpte. För klen varmvattenberedare, för klena säkringar, luckor som går åt fel håll, tvättmaskin som bara tar 5 kg (fast den piper inte), för få belysningsknappar etc.
    Det är väl den erfarenheten man ska ta med till nästa gång ;) Komma ihåg så att säga.. hehe!
    Som t ex att sitta på en pall innanför dörren med en packe ritningar och ett mega ärtrör!

    SvaraRadera
  4. Retligt, men det är svårt att se det stora hela när man är mitt i det. Typiskt att inte finns fler skåp att välja på som passar.

    Jag kan, liksom Buxbo Linda, ångra livet ur mig att vi inte köpte en köksfläkt med mer power. Trodde i min enfald att det ingick en bra fläkt med tanke på planlösningen. Vi satt t o m och tittade på tillvalsalternativen och var väldigt NÄRA att beställa men sedan bedrog snålheten visheten även hos Casa Ranieli...

    SvaraRadera
  5. Du, det kan finnas bot och bättring till rimligt pris...
    Kolla om någon av kökstillverkarna har en stomme som passar till handfatet.
    (Överskåp exvis...)
    Gå till HOlgers/Norrby och beställ lucka och toppskiva i önskad stil.
    Såga ur baksida för avlopp, sätt i lämplig höjd.
    Montera ihop!
    Voila, klart, unikt och billigt!

    SvaraRadera
  6. Svår avvägning det där, att veta vad man ska spara in på och inte. Vi bygger också och har drabbats av oförutsedda kostnader och vissa saker blir mycket dyrare än vad man tänkt så man drar in på saker man säkert kommer att ångra i efterhand. Men ibland har man ju tyvärr inget val.
    Ha en trevlig söndag!

    SvaraRadera