tisdag 7 september 2010

Att vara med hus

Livet har förändrats drastiskt sedan vi gick och blev med hus. Från småsaker till omvälvande känslor.

  • Diskmaskin. Amagad. Hur har vi kunnat ha ett bra och fungerande liv utan denna finurliga uppfinning??? Att bjuda folk på middag förut krävde mental styrka, nu krävs det en tablett i en lucka, vrid om kranen och en god bok.

  • Tvättmaskin. Slänga in en tvätt och gå och pilla sig i naveln eller åka ner på stan. Inte behöva boka upp en hel dag/kväll för att göra sig av med skittvätten. Vi har inga deadlines för hur länge lakanen får hänga i torkskåpet. För det är VÅRT fucking torkskåp.

  • Altan. Vi sitter och hänger på altanen i söndags och käkar middag. Upp dyker vänner helt apropå. Vi kokar kaffe och fortsätter hänga på altanen. Inte lika sexigt att trängas ett gäng på en balkong... "Ursäkta, mitt ben har somnat, kan du flytta på din fot, eller förresten, flytta bordet, stolen och din grannes ben först".

  • Carport. Damn. Vi parkerar bilen under tak. Öppnar bildörren, tar ut matkassen, låser bilen och låser upp ytterdörren. Tadaaa. Maten har anlänt in i huset. Inga sura eller blöta miner. Handtagen till papperskassarna håller. Även till nästa handlingstillfälle. Om man kommer ihåg att ta med dem that is. Vilket inte ännu har hänt... Men de håller!

  • Två duschar. Och ett badkar. Vi blir rena innan bolibompa ens hunnit göra oss stressade med introt. Har vi riktigt flyt har vi även hunnit basta.

  • Dammsugshål i köket. På en inflyttningsfest är det toppen om en av gästerna tycker att detta är ultramodernt och hyperhäftigt. Det betyder att gästen tar en sopborste och gör rent hela undervåningen. Och dricker vin samtidigt.

Hallå där. Det är de små sakerna som gör det!

I love to vara husägare!

Kram P

6 kommentarer:

  1. Haha jag förstår er! Finesses med diskmaksinen är ju även att man slipper se skiten. Här diskar man efter varje måltid men hur länge håller sig diskhon tom? Inte länge om man bor med mig för snart är det en ny tallrik som skall diskas och så ser det genast ostädat ut igen...med maskinen kan man gömma tills det återigen är skinande rent, wiihoo!

    SvaraRadera
  2. Härligt!

    Jag följer er blogg (men kommenterar tyvärr inte ofta) och skrattar ofta gott när jag läser. Det är härligt att få dela er glädje över huset.

    Jag älskar er positiva attityd och roliga/charmiga inlägg. Fortsätt med det!

    Mvh/Emma

    SvaraRadera
  3. Hahaha, tack för dagens första leende. Kram L

    SvaraRadera
  4. Ahhh.. Ett strålande inlägg i dubbel bemärkelse! Hade glömt att livet är såå mycket enklare och skönare idag!

    SvaraRadera
  5. Underbart, jag förstår preciiiis! Känner igen det till hundra procent. :o)

    Husägare is the shit! I love it too!

    SvaraRadera