torsdag 5 augusti 2010

Post semester

Oh lord. Det verkar inte som att orddiarrén kommer flygandes, bäst att ta tag i det. Bäst att få igång tangenterna med några snabbverkande katrinplommon - så det verkligen sprutar ur systemet. Alltså. Sätta sig ned med datorn i knät och skriva bäst man förmår.

Vad har hänt? Vad gör vi? Vad gör vi inte?

Fakta: vi drabbades av akut DAMP med en släng av hyperaktivitet när vi flyttade in. Det målades, det grävdes, det flyttades sten, det byggdes altan, det såddes gräs, det vattnades dagligen och det målades igen. Flyttkartongerna fick vackert vänta, för se, sola skiner och snart kanske det blir en pissesommar.

Vad hände sen? Vi satt en dag med hålögd blick och sa "nä, nu skiter vi i det för ett par dagar".

Vi sket i allt i flera veckor. För sola den sken och det fanns böcker att läsa, det fanns vin att dricka och det fanns stekar att grilla. Hyperaktiviteten byttes raskt mot livsnjuteriet. Och den genren behärskar vi mycket bättre. Semester blev semester och vi har haft det gött, gött, gött. Vi har bastat, läst, älskat, badat och njutit av varje sekund.

Sen började vi jobba igen. Och nu kommer lusten sakta och osäkert krypandes. Kanske ska vi faktiskt ta och måla klart den sista hussidan älskling? Ska vi försöka få upp staketet på altanen hjärtat? Se så fint gräset växer.

En del flyttkartonger står fortfarande och stirrar på oss. Sakerna däri tänker säkert onda tankar och undrar varför de är såpass oviktiga för oss att vi inte behövt dem på två månader. Vi rycker på axlarna och svarar att de får vänta på sin tur.

En tavellist kom upp en vacker dag:
Och jävlar vad vi hatar våra gipsväggar. Redan. OSB-skivor i hela huset någon?

Men kul var det. Att få fixa och trixa och piffa och puffa lite igen. För så kul är det inte att måla, eller så gräs, eller packa upp kartonger. Men att få upp en grej här och där som gör att det blir fint runt omkring. Det är en annan femma. Att få göra det vackert.

Så nu ser jag verkligen fram emot lite rutiner, lite mer inomhustid där jag får göra det jag gör rätt bra (iaf enligt mig själv!); toucha te det litegranna.

Och så slog det oss; vi har hela livet på oss att greja med huset. Vi måste inte göra allt samma år vi flyttar in. Vi måste inte lägga varenda surt förvärvad lönekrona på asfalt, plattor, inredning och allsköns husmojs. Så vi bokade en resa till New York istället. Consider it a trip of inspiration dude! Vi tycker vi gör helrätt! En knapp vecka i höst it is.

Kanske att katrinplommonen hjälpte. Men nu var det ordbajsat färdigt för idag.

Puss P

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar